Äventyrarna 12-15 år

Två scouter skrattar

Välkomna till en ny hösttermin!

Hej och varmt välkomna tillbaka till en ny spännande scouttermin!

I år kommer vi testa på ett nygammalt upplägg, då vi kommer ha våra träffar samma tider och dagar som Upptäckaravdelningen, men med andra programpass till stor del. Planen är att vi träffas under flera måndagar, men även en del helger. På måndagar är det mellan 18.00-19.30 som gäller och för de andra tillfällena kommer ni få separat information. Följ gärna Äventyrarnas kalender (via hemsidan) för att få dagsaktuell information.

Ni som är andra och tredjeårs äventyrarscouter har möjlighet att anmäla er till kursen ”Leda patrull” som leds av Scouternas folkhögskola och hålls den 26-29 oktober och 23-24 november i Gråbo. Detta blir ett bra tillfälle att få ut maximalt med scouting och samtidigt lära känna scouter i samma ålder ifrån andra kårer. Mer information om detta hittar ni på: där ni även anmäler er, hör av er om ni behöver hjälp med anmälan. Kostnaden för detta står Porthälla Scoutkår för.

Ni kommer få ett detaljerat program inom kort, men tillsvidare är dessa datum viktiga att notera:

Må: 2 september – första träffen på scoutgården

Må: 16 september – samling på annan plats, vi ska segla Mandalay från 18.00- ca 21.00 (anmäl dig till detta genom att maila aventyrarledare@porthallascoutkar.se senast den 10 september, först till kvarn)

Lö: 21 september – Skördefest i Lexby, var med och grilla korv och hjälp besökarna med en hinderbana

Fr-lö: 4-5 oktober – övernattning plus GÖK-tävling (anmälan till ovanstående mail, senast den 5 september om du vill med på GÖK-tävlingen)

Lö-ti: 26-29 oktober – Leda patrull kurs för 2:a och 3:e års (1:a träffen)

Lö-sö: 23-24 november – Leda patrull kurs för 2:a och 3:e års (2:a träffen)

Sö: 1 december – Julmarknad

Vi ses!

Äventyrarledarna

Prenumerera gärna på vår kalender, så får ni uppdaterad information direkt i er egen kalender.

Äventyrsledarna

Om avdelningen

Avdelningen för de lite äldre scouterna. För barn mellan 12 och 15 år.

Äventyrarna träffas på måndagar mellan 18.00-19.30 och håller alltid till på scoutgården om inget annat anges.

alder-aventyrare

Vi är ofta ute så ha alltid på er kläder efter väder!

Terminsprogram och viktiga dokument

aventyrarledare@porthallascoutkar.se

scoutlilja-144-ljusbla

Lina Marmin