Badkarsrallyt

badkarsraly internet

Badkarsrallyt 2017 – INSTÄLLT

Tyvärr har vi blivit tvungna att ställa in årets upplaga av Badkarsrallyt pga en ny bro, Yllebron, som byggs över Säveån strax innan vårt målområde. Att passera under bron innan den är helt färdig innebär en säkerhetsrisk, så vi får inget tillstånd till att arrangera tävlingen. Väldigt tråkigt, då vi var taggade att fortsätta nu efter förra årets 30-gångers jubileum, men vi håller tummarna för att det vi kan köra år 2018.

Allmänt om tävlingen:

Badkarsrallyt är en tävling som anordnas av scouter för scouter. År 1981 gick det 1:a inofficiella badkarsrallyt av stapeln! Det hela började med att en senior från det dåvarande seniorlaget kom med idén:

– Varför inte paddla badkar i Säveån?!

Sagt och gjort, man testkörde tävlingssträckan och det hela föll väl ut. Man beslutade sig för att genomföra det första officiella badkarsrallyt redan nästföljande år, 1982.

Naturligtvis finns det regler för hur ekipagen får se ut, diverse sjösäkerhets- och tävlingsregler, detta för att de tävlande skall ges så lika förutsättningar som möjligt! Ytterligare en sak som uppmuntras är skönheten hos ekipagen!

Vi hoppas att vi får se er i Partille framåt vårkanten, den 22 april 2017, om inte i Säveån så i alla fall brevid. Sista anmälningsdag 10 april.

Frågor mailas till badkarsrally@porthallascoutkar.se

Stort tack till alla som var med under det 30:e Badkarsrallyt 2016

Här finns en pressrelease och resultat för 2016.

Klipp från P4 väst – angående Badkarsrallyt 2016

Här finns en pressrelease och resultatlista för 2015.

IMG_3659cut