Kårläger

cowboys

Pionjär 2018

Nu är det dags att anmäla sig till årets kårläger! I år kommer vi besöka vilda västern. Vi har hört rykten om att ett gäng banditer håller på med skumma saker där… Följ med och se vad som händer!

Lägertid

Torsdag den 10/5 kl 10:00 börjar lägret på vår scoutgård för gemensam avfärd till scoutstugan Ljungslätt. Lägret slutar på söndagen 13/5 kl 11:00 vid scoutstugan Ljungslätt för gemensam färd till scoutgården.

Det finns möjlighet att vara med under kortare tid eller bara över dagen om man vill, och det är då bra att stämma av så det passar med övriga tider och program så mycket som möjligt. Priset för en kortare vistelse är 200 kr/dygn.

Anmälan och betalning

Anmälan görs via formuläret här. I samband med anmälan, senast 26 april, betalas lägerkostnaden på 450 kronor in på postgiro 623616-0, Porthälla scoutkår. Uppge deltagarens namn och avdelning.

Lägerplats

Lägret kommer vara vid scoutstugan Ljungslätt i Gråbo, Lerum. Vid stugan finns en en äng samt att skogen ligger precis in till knuten. Under lägret kommer vi att sova i tält eller vindskydd på ängen. Parkeringen kan ligga en bit från lägerplatsen, så tänk på att packa väl.  Under lägertiden kommer vägbeskrivning att finnas i brevlådan på Scoutgården (och på hemsidan) och för er som kör på torsdagen kommer vägbeskrivning att delas ut.

Vill du som förälder besöka oss på lägret?

Om du som förälder vill komma på besök under lägret är du varmt välkommen. Under lördagen kommer vi finnas på lägerområdet hela dagen och vill man besöka oss passar det bra då. Vill man komma en annan tid är det bra att höra av sig innan och se hur det passar.

Ledare/Utmanare/Vuxen

För dig som ledare eller vuxen finns det möjlighet att starta lägret redan på onsdagen den 9/5. Vill du som förälder följa med som ledare under lägret så är du varmt välkommen.

Har du frågor angående lägret är det bara att höra av sig till karlager@porthallascoutkar.se

Det är viktigt för oss att alla som vill ska kunna ha möjlighet att delta på våra aktiviteter. Har du en scout hemma som är intresserad av att delta på lägret men ser hinder p.g.a. problem med exempelvis ekonomi, utrustning, eller liknande. Hör av er till oss i kårlägergruppen så kan vi hjälpa till. Vi är bra på att lösa sådana problem!

Vi ser fram emot ett fantastiskt läger tillsammans med dig!

Packlista

Listan är inte anpassad till någon särskild årstid, åldersgrupp eller längd på utfärden. Så tänk till själv också! Scouten skall själv stoppa ner sakerna i väskan.

Reskläder: Scoutskjorta & halsduk eller liknande. Klä dig för övrigt efter vädret.

Sovsaker: Sovsäck

Liggunderlag

Sovplagg (lång pyjamas, underställ eller liknande)

Toalett: Tandborste